"Durf te vragen. Dan kom je hier een heel eind"

Ik durf nu te vragen

Aanvankelijk zocht Jenny Vendel (21) in 2016 een stageplek; ze deed de opleiding directiesecretaresse/ managementassistent aan het Horizon College in Alkmaar. “Ik vond het superleuk dat ik bij Zorgeloosch terecht kon.  En ik stond te springen van blijdschap toen ik mocht blijven!”

Vertrouwen

“Toen ik na mijn stage begon in mijn baan – in februari 2017 – kende ik de organisatie natuurlijk al behoorlijk goed,” zegt Jenny. “Ik vond de manier waarop collega’s met elkaar omgaan prettig, de sfeer gemoedelijk. Ik zat ook gauw ‘op mijn plek’. Bijvoorbeeld door het vertrouwen dat ik kreeg om dingen te gaan doen. Dat was super.”

Kans

“Op de vraag wat ik wilde bereiken, had ik geantwoord: directiesecretaresse! Voor ik het wist, kwam er al een kans. In mei werd het werk tussen de secretaresses herverdeeld, en de vraag was: ‘Wil jij voor twee directeuren gaan werken?”

Poeh!

Zich denkbeeldig koelte toewaaiend: “Poeh. Het was best pittig. Die nieuwe verantwoordelijkheid, die was leuk én lastig tegelijk. Ik zocht hoe ik het werk voor twee mensen het best kon organiseren en was best bang om fouten te maken. Heb ik ook maar gewoon gezegd. ‘Mijn’ directeuren zeiden allebei: ‘Maak je geen zorgen. Als je iets ‘fout’ doet, dan hoor je dat gerust. En dan kijken we hoe het anders kan.”

Jenny tipt: “Bij Zorgeloosch moet je durven vragen. En jezelf zijn. Dan kom je een heel eind.”