Fit & Fun dagen

Oog voor de kinderen bij een scheiding

We zien het dagelijks in de praktijk. Een scheiding is een emotioneel proces, dat veel vergt van alle betrokkenen. Ook van de kinderen. Om ouders en kinderen te helpen in deze moeilijke tijd, organiseert Zorgeloosch de Fit & Fun dagen. Dit is een zorgeloos weekend voor kinderen van 9 tot 14 jaar, met een belangrijke plus: begeleiding van gezinstherapeuten. Zij helpen de kinderen spelenderwijs onder woorden te brengen wat zij nodig hebben in de scheiding. Zo geven dragen we bij aan ‘een Zorgenvrij leven voor iedereen’.

Impact

In Nederland scheiden jaarlijks zo’n 42.000 stellen met minderjarige kinderen. Voor veel van die kinderen heeft de scheiding een erg grote impact op hun leven. De ouders zien dan vaak wel dat de scheiding veel impact heeft op hun kinderen, maar weten niet hoe ze het moeten bespreken. Wij delen hierover graag onze kennis.

De tweede editie van de Fit & Fun dagen in 2017 was een groot succes. De eerste voorbereidingen voor de derde editie in 2018 zijn getroffen. Zo kunnen we steeds meer ouders en kinderen helpen.

Fit & Fun dagen