"Ik ga voor de Champions League"

Ik werk op hoog niveau

Na 17 jaar bij ABN-AMRO maakte financieel adviseur Guido Schotten (43) in april 2017 de overstap naar Zorgeloosch. “Het is fantastisch om weer bij een bedrijf te werken dat groeit.”

Warm bad

“Meteen vanaf het eerste gesprek voelde Zorgeloosch als een warm bad; de organisatie sprak me onwijs aan,” zegt Guido. “Het is hier informeel, iedereen wil ervoor gaan. En we hebben enorm veel kennis in huis. In het begin had ik superveel vragen; ik kon echt bij iedereen aankloppen.”

Goed besluit!

Een verschil met zijn vorige werkgever? “Bij Zorgeloosch haal je als adviseur zelf de opdracht binnen; je gaat naar de klant toe en doet je stinkende best om hem te overtuigen dat hij bij jou goed zit. Dat zit hij ook, maar dat moet hij eerst ervaren. Als de handtekening dan is gezet, wil ik er ook alles voor doen om de klant te laten zien: goed besluit! Hier kijken we telkens naar mogelijkheden.” Guido is ervan overtuigd:  “Als wij het niet kunnen regelen voor de klant, kan niemand het.”

Maatje bij de Backoffice

Nieuw voor Guido is dat elke adviseur bij Zorgeloosch is gekoppeld aan een Backofficemedewerker.  “Ideaal,” vindt hij. “Daardoor kan ik me focussen op de gesprekken en het advies. Mijn collega van de Backoffice neemt al het regelwerk en de workflow voor zijn rekening. Omdat zij zo goed in een bepaald dossier zit is zij ook een ideaal sparringmaatje.”

Champions League

“Zorgeloosch Scheiden is de Champions League op hypotheek gebied! Financieel scheidingsadviseur word je niet zomaar,” weet Guido. “Het traject dat je met de klant doorloopt is behoorlijk complex. Je hebt er specifieke kennis voor nodig.”