Over ons

Laten we eerlijk zijn. Uit elkaar gaan is gewoon naar. De liefde die je ooit voelde voor iemand is ver te zoeken. Het is soms onwerkelijk en de achtbaan van frustraties, ruzies, relatietherapie, eindeloze gesprekken lijkt niet op te houden. En als je dan dapper en eindelijk in je kracht of frustratie die beslissing gemaakt hebt, moet je heel veel regelen en zakelijke beslissingen nemen waarvan je het effect moeilijk kunt inschatten. Juist als je op je kwetsbaarst bent. Het is gek geregeld in het leven.

 

Wereld op z’n kop

Drie pijlers houden het leven in balans: wonen, werk en wederhelft. De kleine en grote dingen waar we geluk uit halen, vallen veelal onder deze pijlers. Een kopje koffie in de zon op je balkon, dat positieve bericht over je droombaan of de eerste vakantiekiekjes van je peuter.
Als één van de drie pijlers wegvalt, dan zorgt dat voor stress. Als er twee omvallen dat staat de wereld op z’n kop. Wij zien het dagelijks bij onze klanten. Daarom streven wij naar een zorgenvrij leven voor iedereen. Een scheiding is natuurlijk niet zonder zorgen, maar wij laten het proces zo goed als mogelijk verlopen. Zodat het de minste stress voor jou oplevert en je meer rust en balans ervaart.

Losse loketten

Wij zagen dat scheiden in Nederland onnodig lang duurt en kostbaar is, zeker als je een koopwoning hebt. Je moet van loket naar loket en al die loketten kijken alleen maar naar hun eigen proces. Niemand overziet het totaal van de verdeling van de hypotheek tot de aankoop van een nieuwe woning voor één van jullie, van de belastingaangifte tot het contact met de rechtbank, notaris, bank, verzekering, en ga zo maar door. Wij zien scheiden als een totaal je-leven-op-zijn-kop-zettend-probleem en daar helpt alleen een totaaloplossing voor.

Afspraken niet uitvoerbaar voor de bank

Normaal is het zo geregeld dat je eerst met z’n tweeën tot afspraken komt over de verdeling van de zorg over de kinderen, de verdeling van de spullen en geld en het huis waarin jullie wonen. Die leg je dan vast in een convenant. Daarna moet je met dat convenant naar de rechtbank en de bank. Dan denk je dat je er bent, maar niets is minder waar. In ontzettend veel gevallen keurt met name de bank de afspraken niet goed! Heb je eindelijk zicht op een nieuwe start, kun je weer terug naar de tekentafel. Dat kost tijd en geld en onnodige frustraties.

Daarom bedachten wij een slimme oplossing om met name dit probleem op te lossen. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de rechtbank en bank de afspraken die jullie maken in één keer op een snellere manier goedkeuren? En hoe zorgen we ervoor dat jullie geld, tijd en frustraties besparen zodat jullie echt op een goede manier uit elkaar kunnen?

De oplossing: Zorgeloosch Scheiden

Met onze formule Zorgeloosch Scheiden besparen we ieder jaar duizenden mensen geld, frustraties en tijd. We garanderen je dat alle afspraken die jullie samen vastleggen in het convenant ook in één keer goedgekeurd worden door de rechtbank en bank. De bank zit namelijk al vanaf het begin bij jullie aan tafel in de vorm van een financieel adviseur. Die weet precies wat er mogelijk is bij jouw bank en kan vanaf gesprek één beginnen met een financieel plan voor de hypotheek. De mediator die tegelijk bij jullie aan tafel zit, helpt jullie bij het komen tot de beste afspraken en begeleidt jullie dialoog. En wat blijkt? Als je snel duidelijkheid hebt over je financiële situatie en jouw zorgen weg zijn genomen, ben je bereid om concessies te doen en kunnen jullie in goed overleg uit elkaar gaan. Dat is niet alleen belangrijk als er kinderen in het spel zijn; als je later met een goed gevoel op je scheiding kunt terugkijken, sta je positiever en gelukkiger in het leven.

Samenwerking met ING en Rabobank

Ook de banken zelf zien dat onze formule hun klanten het beste helpt. Daarom werken we bijvoorbeeld samen met ING en Rabobank. Als je uit elkaar gaat en je hebt vragen over de hypotheek, dan verwijzen ze je door naar Zorgeloosch Scheiden. Ook met andere banken hebben wij veelvuldig contact. Door deze unieke samenwerkingen én doordat wij vaak net even verder kijken dan onze neus lang is, blijkt het onmogelijke vaak tóch mogelijk.

Dit is de basis van Zorgeloosch Scheiden. En we hebben voor nog veel meer slimme oplossingen om jou te begeleiden naar een nieuwe start. Uit elkaar gaan is naar, maar we kunnen er wel voor zorgen dat alles goed geregeld is.