"Wij zijn ook allemaal maar een mens."

Toch wordt er ook gelachen aan tafel, en waarom ook niet?

Jaren geleden zijn de ouders van Chris van Diest (45) gescheiden. Hij maakte toen mee hoe een scheiding niet moet. Daarom besloot Chris 2 jaar geleden om scheidingsbemiddelaar te worden. “Met mijn ervaring help ik scheidende stellen nu voorkomen waar ik de gevolgen van heb ervaren.”

Chemie

Wat hem bij Zorgeloosch het meest heeft verrast is de chemie met de financieel adviseur aan tafel en het vertrouwen wat dat geeft aan de klant. “Ook de zichtbare klanttevredenheid verrast mij. Het lijkt mij dat je liever een reisbureau een 9,9 geeft voor een bruine huid en een uitgerust lichaam, dan een vette voldoende over een emotioneel traject waar niemand vooraf voor koos. Toch wordt er ook gelachen aan tafel, en waarom ook niet? Tranen zijn er van verdriet, maar met gepaste humor is niets mis. Juist die afwisseling maakt het pad makkelijker begaanbaar.”

Hartverwarmend

“De bemiddelaars hebben onderling een hechte band; die vind ik zelf heel belangrijk. Ons werk heeft een hulpverlenende kant, en daar horen soms behoorlijk emotionele situaties bij. Als collega-bemiddelaars vangen we elkaar op – zorgen we voor elkaar. Dat vind ik hartverwarmend. Wij zijn naast onze bijzondere taak ook allemaal maar een mens.”

Eén team

Ook de band met de andere afdelingen binnen Zorgeloosch vindt Chris ‘echt super’. “Van Marketing tot Backoffice, van financieel adviseurs tot Legal: ieder heeft zijn eigen specialisme. Samen maken we één bedrijf, één team.”

Omdat het kan!

Wat het werken bij Zorgeloosch zo leuk maakt, is dat er zo veel mogelijk is en mogelijk wordt gemaakt. Alles kan! Denk aan de bowlingbaan in het kantoor in Alkmaar. De altijd gevulde koelkasten, het verse gezette bakje koffie, de gezamenlijke maaltijdsalades, en de vrijdagmiddag bbq op het dakterras. De Fit & Fun dagen voor kinderen van gescheiden ouders! Dat klink misschien ‘zwaar’, maar wat daar gebeurt is juist tegenovergesteld: de kinderen worden energiek en emotioneel ontladen. Wij ontmoeten de kinderen van de ouders waarmee wij vooraf duidelijke afspraken hebben gemaakt. Die kinderen vertellen ons daarover, wat bevestigt hoe belangrijk die afspraken zijn. Vooral de mooie, emotionele maar zeker ook grappige verhalen, en gelukkige blikken blijven mij bij…..  Eindeloosch.

“Zorgeloosch doet het. Gewoon….. omdat het kan! Schitterend toch?”