‘Leerkrachten met een rugzakje’

Scholen en scheiden

Eén op de vijf kinderen in de klas heeft een scheiding meegemaakt of zit er middenin. Ieder jaar horen 70.000 kinderen dat hun ouders uit elkaar gaan. Hoewel scheiden inmiddels redelijk geaccepteerd is, is de impact op kinderen niet minder. Hun ‘thuis’ staat op losse schroeven, ze bevinden zich in ‘Niemandsland’.

Hoe ga je hier als basisschool goed mee om? Welke signalen kun je opvangen als een kind niet lekker in zijn vel zit? Wie kun je inschakelen voor hulp en welke verplichtingen heb je in de communicatie naar beide ouders? Door als school structureel aandacht te geven aan scheiden, kun je een hoop ellende voorkomen. Daarom delen we graag onze kennis met basisscholen zodat leerkrachten en ondersteunend personeel weten hoe ze goed om kunnen gaan met scheiden. Zo beperken we samen de impact van scheiden op kinderen en hun families!

Het rugzakje voor leerkrachten van basisscholen

Om jou te helpen hebben we een rugzakje samengesteld met essentiële informatie over scheiden & school. Ieder jaar stellen we 100 rugzakjes beschikbaar. Je kunt zo kosteloos kennis en kunde over scheiden binnen jouw school halen. Naast informatie, krijg je de kans om te sparren met één van onze mediators over beleid en krijg je ook een professionele methode geleerd om scheiden bespreekbaar te maken, één op één of in de klas.

Wat zit er allemaal in het rugzakje?

  • Je ontvangt voor iedere leerkracht een paspoort voor je reis door Niemandsland. Vol tips van professionals en ervaringsdeskundigen én basisinformatie over scheiden.
  • Een voucher. Door deze in te zetten komt er een expert bij jou op school langs voor een workshop ‘Scheiden & school’. Jij (of jullie team) krijgt een training in het bespreekbaar maken van de scheiding met kinderen op basis van de methode ‘Het Huis’. Ook krijgen jullie hulp bij het opstellen van een scheidenprotocol op maat.
  • Paspoortjes voor kinderen. Hierin kunnen zij zelf schrijven hoe ze zich voelen tijdens hun reis door Niemandsland.
  • Scheidenkeurmerk na het inzetten van de voucher.
  • Flyer- en postermateriaal.

Hoe werkt het?

Vraag je rugzakje aan via het aanvraagformulier onderaan deze pagina.

 

Nadat we de aanvraag hebben ontvangen sturen we het rugzakje vol informatie naar jullie op.

 

Wil je gebruik maken van de voucher? Volg dan de instructies die vermeld staan op de voucher.

 

Wij nemen daarna contact met jullie op om een afspraak in te plannen bij jullie op school.

 

Hebben jullie gebruik gemaakt van de voucher, dan ontvangen jullie een scheidenkeurmerk.

 

Jullie school heeft nu de juiste kennis en aandacht voor scheidingen binnen de school.

 

Gratis rugzakje voor jouw school aanvragen

[]
1
Naam aanvrager
tussenvoegselyour full name
Achternaamyour full name
Naam schoolyour full name
Postcode schoolyour full name
Straatnaamyour full name
huisnummeryour full name
Aantal leerkachtenyour full name
Telefoonnummer
Wil je nog iets kwijt?more details
0 /
Heeft de school een scheidenprotocol?Een scheidenprotocol is een beleidsdocument over hoe de school handelt bij scheidingssituaties.
Previous
Next