Kinderen van gescheiden ouders delen Scheidkrant uit aan leerlingen en ouders

- 04 juli 2019

Op de Laterna Magica-school in IJburg delen kinderen van gescheiden ouders vrijdag 5 juli de eerste Scheidkrant van Nederland uit aan leerlingen en ouders.

De uitdelende kinderen zijn zelf leerling op deze school en vormden met 23 leerlingen - allemaal kind van gescheiden ouders - de redactie van de krant.

Met de krant willen zij het onderwerp scheiden meer bespreekbaar maken op school. Dit is nu extra relevant, omdat uit cijfers blijkt dat tijdens de zomervakantie de meeste huwelijke stranden.

De krant kan mooi mee op vakantie.

Steun bij elkaar

Tijdens het proces kwamen de kinderen, in de leeftijd van 8 tot en met 13 jaar, erachter dat zij niet de enigen zijn die een scheiding moesten meemaken.

Zo vonden ze steun bij elkaar. De Scheidkrant staat vol persoonlijke verhalen, ervaringen, interviews en tips voor ouders en kinderen. En natuurlijk konden de strips en puzzel niet ontbreken!

Brainstorm met scheidingsbemiddelaar

Scheidingsbemiddelaar Siebren Boon van Zorgeloosch kwam eind 2018 in gesprek met de school om te kijken wat hij voor de school, leraren en kinderen kan betekenen.

Hij hield samen met een groepje kinderen van gescheiden ouders en interne begeleiders een brainstormsessie. “De kinderen konden zelf aangeven waar zij behoefte aan hadden en kwamen met hele goede ideeën,” aldus Siebren Boon.

“Zo ontstond het idee van de Scheidkrant.”

Samenwerking met Zorgeloosch Scheiden

Als één van de grootste scheidingsbedrijven van Nederland kent Zorgeloosch Scheiden gezinnen als geen ander. Iedereen een zorgenvrij leven. Met die missie helpt Zorgeloosch jaarlijks duizenden klanten bij unieke momenten in hun leven.

Zoals bij de aankoop van een huis, maar ook bij verdrietige momenten zoals een scheiding. Ruim 200 professionals zorgen dagelijks voor persoonlijke en vindingrijke hypotheek- en scheidingsoplossingen.

De stichting Zorgeloosch Foundation wil bijdragen aan het geluk en de balans in het leven van scheidende stellen, gezinnen en kinderen die betrokken zijn bij een echtscheiding. Met als ultieme doel het voorkomen van een vechtscheiding.


Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Je bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn als de eerste Scheidkrant wordt uitgedeeld aan alle leerlingen en ouders op school Laterna Magica in IJburg.

Scheidingsbemiddelaar Siebren Boon, directeur Annette van Valkengoed en een aantal kinderen van de redactie zullen aanwezig zijn. Vrijdag 5 juli 2019 tussen 08:15 en 09:00, Eva Besnyöstraat 491, 1087 LG Amsterdam.

Voor meer informatie of om je aan te melden voor een interview ter plaatse kun je schakelen met Marlon Gouverneur van Zorgeloosch Scheiden, marlon.gouverneur@zorgeloosch.nl  (tel. 06-30 20 1812).