Zorgeloosch één van de beste groeibedrijven van Nederland!

- 29 maart 2018

Zorgeloosch is een van de best groeiende ‘scale-ups’ Van Nederland. Zorgeloosch staat in de top 250 die gisteren is gepresenteerd door het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE), Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) en nlgroeit.

Koningin Maxima was bij de uitreiking aanwezig in Halfweg, net als Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken. Takeaway.com, het bedrijf achter thuisbezorgd.nl, werd tot ‘Gouden Groeier’ uitgeroepen. Het bedrijf creëerde 936 nieuwe banen en groeide het snels in de periode van eind 2014- eind 2017 en ging ervandoor met de eerste plaats. Andere bedrijven in de lijst zijn Coolblue, Bol.com, Adyen en Rituals.

Groei op basis van FTE

De uitverkiezing onderscheidt zich van de andere lijsten, die vaak alleen op omzetgroei gebaseerd zijn. Om in de lijst Top 250 Groeibedrijven 2018 terecht te komen, dienen bedrijven minimaal 10 FTE groot te zijn en/of minstens 5 miljoen euro om te zetten. Daarnaast dienen ze in de periode van december 2014 tot en met december 2017 jaarlijks een groei van minimaal 20% in FTE en/of omzet te realiseren. De Top 10 is samengesteld uit bedrijven die de meeste banen creëerden in deze periode én de hoogste gemiddelde jaarlijkse groei in FTE lieten zien.

Eerder deze maand verscheen Zorgeloosch al als snelle groeier in de top 5000 snelste groeibedrijven van Europa, een uitverkiezing door het Amerikaanse ondernemersplatform Inc.

Meer weten over ons? Lees ons verhaal.