Sport & speldag

Sport en spel

Als twee mensen gaan scheiden verandert er veel – ook in het leven van de kinderen. Hoe ga je hier mee om? Kinderen vinden het vaak moeilijk om hun emoties te verwoorden of aan te geven wat ze nodig hebben.

Speciaal voor kinderen van gescheiden ouders organiseert Zorgeloosch jaarlijks het Zorgeloosch Zomerkamp. En in 2017 voor het eerst de Sport & Speldag.  Dagen vol fun, maar ook met aandacht voor de situatie van de kinderen, onder leiding van gespecialiseerde therapeuten. Zodat dat Zorgenvrije leven weer meer werkelijkheid kan worden.

Praten met elkaar

Het Zomerkamp was in 2016 en 2017 een groot succes! Daardoor weten we dat we voor veel kinderen en hun ouders het verschil kunnen maken. En dat geeft ons nieuwe energie om ermee door te gaan. Ook op andere manieren, voor meer kinderen. Het Zorgeloosch Zomerkamp is voor kinderen van 9-14 jaar. Op de Sport & Speldag zijn kinderen van 4 tot 16 jaar welkom. Ze worden ingedeeld in kleine leeftijdgroepjes.

Spelen is de boodschap! Maar ook met elkaar praten over de nieuwe situatie thuis. Gespecialiseerde gedragstherapeuten spelen met de kinderen het spel ‘over de streep’. Van kleuter tot tiener: het spel – en de uitwisseling van ervaringen – helpt hen de scheiding een plaats te geven.

Na de Sport & Speldag zijn de kinderen beter in staat om onder woorden te brengen wat zij nodig hebben. ’s Avonds gaan ze weer lekker naar huis.

Zie ook Sport en Speldag.