Zorgenvrije dagen

Zorgenvrije dagen voor kinderen

Een scheiding is voor jou maar zeker ook voor jullie kinderen ontzettend heftig. De wereld staat even stil, de impact is groot. Daarom willen we kinderen helpen in deze moeilijke tijd. Tijdens de Zorgenvrije dagen kunnen kinderen weer even kind zijn en genieten van leuke dingen als sport en spel. Deze dagen organiseren we ieder jaar voor kinderen van 9 tot 14 jaar en is gratis.

Onder begeleiding van professionals kunnen kinderen ook hun verhaal kwijt aan elkaar. Soms is het namelijk lastig voor ouders om de scheiding bespreekbaar te maken met hun kinderen of er is onzekerheid over de impact van de scheiding op het kind. Ieder jaar helpen we zo ouder- en kind wat dichter bij een zorgenvrij leven.

Impact

In Nederland scheiden jaarlijks zo’n 42.000 stellen met minderjarige kinderen. Voor veel van die kinderen heeft de scheiding een erg grote impact op hun leven. De ouders zien dan vaak wel dat de scheiding veel impact heeft op hun kinderen, maar weten niet hoe ze het moeten bespreken. Wij delen hierover graag onze kennis.

De tweede editie van de Zorgenvrije dagen in 2017 was een groot succes. De eerste voorbereidingen voor de derde editie in 2018 zijn getroffen. Zo kunnen we steeds meer ouders en kinderen helpen.

Fit & Fun dagen